Légszűrők

A porszívókészülék megfelelő hatékonysága nem csak a minőségi porzsákon múlik. A legtöbb készüléket egy, vagy több olyan szűrővel is ellátják, amelyek a levegő jó minőségéért felelősek.

Motorfilter: a motorfilter a motor védelmére szolgál. Felfogja a finom szemcséjű részecskéket és megakadályozza, hogy azok a motorba jussanak. A motorszűrő strukturája durvább szerkezetű.

Mikrofilter: a mikrofilter a készülékből elvezetett levegőt szűri. Magába zárja a finom porszemcséket.

Szénszűrő: mivel a készülékből kibocsátott levegőt többnyire a motor mellett vezetik el, gyakran érezni elhasználtnak. A szénszűrő nem csak a finom porszemcséket zárja magába, hanem a kellemetlen szagokat is semlegesíti. A szén megköti az illatanyagokat, így a kibocsátott levegő szagtalan lesz. A szénszűrő használata különösen ajánlott a kisállattartók és a dohányzók háztartásában.

HEPA-Filter: a HEPA-filter kiszűri a készülékből elvezetett levegőből a szagokat és a különösen finom szemcséjű részecskéket, mint a virágpor, állati eredetű korpa és atkák. Ez a fajta filter ezért különösképpen ajánlott azoknak, akik házipor allergiától szenvednek, vagy légúti problémáik vannak. A HEPA-filter kiszűri az egy mikrometernél (a milliméter ezred része) nagyobb részecskék 99,9 %-át. A HEPA mozaikszó, jelentése: High Efficiency Particulate Air.

A filtereket minden 5. porzsák elhasználása után, vagy a készülék szűrő- kontrollfényének bekapcsolódásakor cserélni kell!

A mosható filtereket rendszeresen tisztítani kell! Száradásuk után helyezhetők vissza a porszívókészülékbe.